Bingo volatiliteit

Naast de verschillende variaties die er van het bingospel bestaan, zijn bingospellen door de ontwikkelaars van de software, ook steeds anders ingesteld. Hiermee bedoelen we niet de manier waarop het spel gespeeld wordt op de extra spel features die in het spel verwerkt zijn, maar de manier waarop winnende combinaties worden gegeven. Bij het ene bingospel zul je merken dat je vrij regelmatig winnende lijnen kunt maken en dus ook regelmatig winsten kunt bijschrijven op je speeltegoed. Die winsten zullen dan echter vaak wat lager zijn dan wanneer je bingo speelt op een spel dat niet zo vaak winnende lijnen geeft. Dit alles wordt veroorzaakt door de manier waarop de volatiliteit van een bingospel is ingericht. Op deze pagina lees je meer over waar je rekening mee kunt houden wanneer het aankomt op de volatiliteit van een bingospel.

Bingospellen met een lage volatiliteit

Wanneer je kiest voor een bingospel waarvan je weet dat het spel een lage volatiliteit heeft, dan is het belangrijkste kenmerk dat je bij het spelen van het spel doorgaans niet al te veel winnende combinaties op je bingokaart zult zien die grote winsten opleveren Daar staat echter tegenover dat je wel relatief veel kleine prijsjes zult winnen. Dit maakt bingospellen met een lage volatiliteit ideaal voor spelers die gewoon lekker lang willen spelen en heel langzaam hun winst willen opbouwen. De kans dat er zeer grote winsten worden behaald is zeer klein, maar voor wie dat geen probleem is, is dit soort bingospel perfect.

Bingospellen met een gemiddelde volatiliteit

Wanneer je ervoor kiest om te spelen op een bingospellen met een gemiddelde volatiliteit zullen er doorgaans meer gemiddelde en hogere winsten vallen op de bingokaart. Je zult er echter wel iets langer op moeten wachten, want het aantal winnende combinaties zal in verhouding met bingospellen die een lage volatiliteit hebben, een stuk minder zijn. Spellen met een gemiddelde volatiliteit zijn geschikt voor spelers die over een redelijke bankroll beschikken. Zeker wanneer je met wat hogere inzetten speelt, duurt het namelijk vaak even voordat er een prijs valt, waarmee je bankroll in balans kan worden gehouden. Spelers die spelen op een spel met een gemiddelde volatiliteit en een kleine bankroll hebben, lopen het risico hun complete bankroll op te spelen wanneer ze voor dit soort bingospellen kiezen.

Bingospellen met een hoge volatiliteit

Spellen die een hoge volatiliteit kennen, staan bekend als de meest grillige games die je kunt spelen. Wanneer je een bingospel met een hoge volatiliteit kiest, dan zijn er eigenlijk maar twee mogelijke uitkomsten: je verliest achter elkaar speelronden of je wint de ene na de andere speelronde. Anders gezegd: je maakt heel snel veel winst of je verliest in rap tempo behoorlijk wat speeltegoed. Bingospellen met een hoge volatiliteit zullen doorgaans heel veel kleine prijsjes geven en soms (als je geluk hebt) een mega bedrag uitbetalen. Dat maakt het spelen op dit soort spellen extra interessant, maar ook risicovol.

De volatiliteit van een spel achterhalen

In tegenstelling tot de RTP van een spel, dat bekend is, geven ontwikkelaars van bingospellen niet aan of het spel een lage, gemiddelde of hoge volatiliteit kent. Daarvoor zul je op het internet websites moeten zoeken die reviews bevatten over de verschillende online bingo varianten. Deze reviews geven doorgaans wel aan wat de volatiliteit van een specifieke variatie bingo is. Met die informatie kun je vervolgens bepalen of het wel of juist niet verstandig is om op een bepaald spel te gaan spelen.